Неділя 9-та після П’ятидесятниці, Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього

14.08.2022

Почати

14.08.2022 - 23:30

Кінець

14.08.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, семи мучеників Маккавеїв: Авима, Антоніна, Гурія, Єлеазара, Євсевона, Аліма і Маркела, матері їхньої Соломонії та вчителя їхнього Єлеазара, 14 серпня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія.

 

Богослужіння звершив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, якому співслужили члени адміністрації, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви звучали у виконанні академічного хору під управлінням ієродиякона Іоасафа (Міронова).

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх зі архіпастирським словом.

 

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні та здоров’я хворих і поранених українських військовослужбовців. Також були піднесені молитви за упокій загиблих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

Проповідь на запричасному вірші виголосив вихованець 2-го класу КДС Денис Камінський.

 

Наприкінці богослужіння Його Преосвященство освятив зілля та мед нового збору.

 

Богослужбові піснеспіви в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

***

Читайте також:

 

Якщо у людини немає віри, то навіть присутність Христа її не врятує. Недільна проповідь ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра на Євангеліє від Матфія (14, 22-34).

 

Если в человеке нет веры, то даже присутствие Христа его не спасетВоскресная проповедь ректора Киевской духовной академии и семинарии епископа Белогородского Сильвестра на Евангелие от Матфея (14:22-34).

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
983

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ