Академія взяла участь у святковому богослужінні з нагоди 8-ої річниці інтронізації Предстоятеля УПЦ

17.08.2022

Почати

17.08.2022 - 23:30

Кінець

17.08.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день святкування 8-ої річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, 17 серпня 2022 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, члени адміністрації, викладачі, співробітники, студенти і вихованці КДАіС молились за урочистим богослужінням на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили архієреї та духовенство Української Православної Церкви.

 

За богослужінням також молились віряни та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконував митрополичий хор та хор Київських духовних шкіл під керівництвом регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

На малому вході Блаженніший владика возвів архієреїв УПЦ у сан митрополита та архієпископа. Митрополитами стали архієпископи: Конотопський і Глухівський Роман, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп. У сан архієпископа возведені єпископи: Хотинський Веніамін, Баришівський Віктор, Білогородський Сильвестр, Ладижинський Сергій та Рівненський і Острозький Пимен.

 

У слові проповіді після читання святого Євангелія Предстоятель розповів вірянам про чудо, яке сотворив Господь з сімома Ефеськими отроками. За словами архіпастиря, це чудо нагадує нам про реальність воскресіння мертвих та майбутній Божий суд, до якого потрібно готуватися кожному.

 

«Ця підготовка звершується за допомогою посту і молитви, коли людина молитвою і постом очищає себе від усякої скверни плоті і духа», – сказав Блаженніший владика.

 

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

 

Після відпусту митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, архієреїв, духовенства, чернецтва та усіх вірян Української Православної Церкви.

 

Блаженніший владика подякував за вітання та висловив вдячність усій пастві за все, що відбулось впродовж восьми років предстоятельського служіння.

 

«Все, що було зроблено за цей період доброго, – це плід наших спільних зусиль, наших спільних молитов, нашого терпіння і смирення, – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Я бажаю, щоб Господь був з нами і надалі, щоб наступні роки – скільки Бог визначить кожному з нас прожити – послужити, щоб вони були успішними, щоб Господь благословив нашу землю миром».

 

Київські духовні школи також сьогодні привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 8-ою річницею інтронізації:

 

13 серпня 2014 року Собор єпископів Української Православної Церкви обрав Вас Митрополитом Київським і всієї України, а рівно вісім років тому у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась Ваша інтронізація на древній престол Київських Митрополитів. Ваше Предстоятельське служіння випало на важкі роки як для нашої багатомільйонної Української Православної Церкви, так і для нашої багатостраждальної України. Проте, Вашим невтомним і жертовним служінням світ на власні очі пізнає, що таке віра, яка діє любов’ю (Гал. 5:6). Ви з батьківською турботою піклуєтесь про усіх нас — вірних чад Української Православної Церкви, сповіщаєте день у день спасіння Бога нашого (див. Пс. 95:2), навчаючи нас правій вірі і доброму християнському життю по заповідям Господнім.

 

У цей визначний день Ваші Київські духовні школи приєднуються до усіх вітань та молитовних побажань, які надходять на Вашу адресу не тільки з України, а й з усього світу. Просимо також миру і процвітання нашій Батьківщині. Дякуємо Вам, дорогий наш Предстоятелю, за ту нелегку працю і Ваші молитви, які приносять і будуть приносити плід сторицею. Нині як і завжди єдиними устами та єдиним сповненим любові серцем підносимо свої сугубі молитви до Всемилостивого Творця і Бога нашого, щоб Він примножив сили Вашого Блаженства і зміцнив Вас у Первосвятительському служінні на благо Святої Церкви Христової.

 

Нехай Господь збереже Вас, Ваше Блаженство, на многая і благая літа! — йдеться у вітанні.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко, дияк. І. Попович

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
819

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ