Свято Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа (+фоторепортаж)

19.01.2021

Почати

19.01.2021 - 23:30

Кінець

19.01.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, 19 січня 2021 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, члени адміністрації, викладачі, співробітники та студенти Київських духовних шкіл молились за святковими богослужіннями у храмах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Після богослужінь був звершений чин Великого освячення води. Також за богослужінням були піднесені сугубі прохання про припинення епідемії та здоров’я хворих і лікарів.

 

Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству також співслужили архіпастирі, братія та гості обителі у священному сані.

 

Богослужіння супроводжували митрополичий хор та хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Богослужіння транслювалось на офіційному каналі Києво-Печерської Лаври у YouTube, а також на телеканалі «Глас».

 

Нагадаємо, вчора ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр молився за Всенічним бдінням у цьому ж храмі.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері богослужіння очолив благочинний храму архімандрит Досифей (Михайлюк), якому співслужило академічне духовенство та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Проповідь після читання Святого Євангелія виголосив викладач доцент архімандрит Феофан (Меджидов).

 

Богослужбові піснеспіви звучали у виконанні хору Київської духовної академії і семінарії під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

 

Прес-служба КДА / фото сайт УПЦ, С. Грищук

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1705

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ