Неділя про митаря і фарисея (+відео)

21.02.2021

Почати

21.02.2021 - 23:30

Кінець

21.02.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю про митаря і фарисея, 21 лютого 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі смт. Білогородка.

 

Владиці ректору співслужив настоятель храму протоієрей Вячеслав Лазорик, а також духовенство храму та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія Преосвященний владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Цього ж дня, в Академічному храмі було звершено Божественну літургію, яку очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні духовенства Академічного храму.

 

Проповідь після читання Святого Євангелія Академії виголосив ієромонах Петро (Цюра).

 

За Літургією були піднесені прохання за припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів.

 

 

Літургія транслювалась на офіційному сайті КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Хор КДАіС під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка) виконував богослужбові піснеспіви за Божественною літургією в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

 

 

 Довідка

 

Неділя про митаря і фарисея

Зміст назви

На Літургії читається уривок Лк. 18: 10-14, у якому митар уособлює собою грішника, який щиро кається, а фарисей — людину зовні благочестиву, але таку, що не бачить своїх гріхів і уявляє себе праведним.

 

Богослужбові особливості

 

У звичний порядок служб поступово вплітаються піснеспіви з Пісної Тріоді — збірки великопісних гімнів і молитов. Наприклад, на недільній утрені співаються стихири «Покаяния отверзи ми двери».

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Грищук, Т. Сєрських

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1079

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ