У Неділю 24-ту після П’ятидесятниці ректор КДА взяв участь в архієрейській хіротонії у Києво-Печерській Лаврі

27.11.2022

Почати

27.11.2022 - 23:30

Кінець

27.11.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті апостола Филипа, 27 листопада 2022 року, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

 

Його Блаженству також співслужили архіпастирі Української Православної Церкви, духовенство обителі та гості у священному сані.

 

За Літургією була звершена архієрейська хіротонія клірика Харківськоі єпархії архімандрита Іоанна (Терновецького) у єпископа Ізюмського і Купянського.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконував митрополичий хор та академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

У слові проповіді після читання Євангелія Блаженніший владика розповів вірянам про значення притчі про милосердного самарянина.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

За богослужінням Його Блаженство звершив дві хіротонії: у сан священика рукопокладений студент ІІ курсу магістратури диякон Валентин Ковнацький, у сан диякона — студент ІІ курсу КДА чтець Василь Шемчук.

 

На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до єпископа Іоанна зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. Новий архієрей за традицією подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на YouTube-каналі Києво-Печерської Лаври.

 

 

Прес-служба КДА / фото сайт УПЦ

 

Читайте також:

 

Проповідь ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю 24-у після П’ятидесятниці.

 

Проповедь ректора Киевской духовной академии и семинарии архиепископа Белогородского Сильвестра в Неделю 24-ю по Пятидесятнице.

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1656

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ