Ректор КДА взяв участь у богослужінні в Городницькому ставропігійному Свято-Георгіївському чоловічому монастирі

29.05.2023

Почати

29.05.2023 - 23:30

Кінець

29.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті священномученика Олександра, єпископа Єрусалимського, 29 травня 2023 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення намісника Городницького ставропігійного Свято-Георгіївського чоловічого монастиря, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії в обителі з нагоди Дня Ангела архієпископа Городницького Олександра.

 

Богослужіння очолив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, у співслужінні архієреїв УПЦ, духовенства обителі та гостей у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до вірян з архіпастирськими настановами.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені прохання за здоров’я тезоіменитого архієпископа Олександра.

 

На завершення Літургії був звершений чин славління біля ікони священномученика Олександра, єпископа Єрусалимського, після чого архіпастирі привітали архієпископа Олександра з Днем Ангела.

 

Прес-служба КДА / фото прес-служба Вінницької єпархії

 

 

 

 

1304

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ