Ректор КДА роздав дітям з багатодітних та нужденних сімей шкільні рюкзаки і приладдя в рамках щорічної акції «Рюкзачок милосердя»

30.08.2021

Почати

30.08.2021 - 23:30

Кінець

30.08.2021 - 23:30

Категорії

Новини

Напередодні початку нового навчального року, 30 серпня 2021 року, з благословення  Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив молебень перед початком навчання для дітей з багатодітних та нужденних сімей і вручив дітям шкільні рюкзаки і приладдя в рамках щорічної акції «Рюкзачок милосердя». Щорічна акція організованої Синодальним відділом УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

 

Піснеспіви за молебнем виконував студентський хор Київських духовних шкіл.

 

Після богослужіння владика ректор звернувся до присутніх батьків і дітей з архіпастирськими настановами. Зокрема, Його Преосвященство зазначив: “Напередодні 1-го вересня Українська Православна Церква пам’ятає про своїх чад, а особливо про тих, хто перебуває в нужденній ситуації. Церква не є осторонь нашої пастви і ми розуміємо духовні, матеріальні й інші проблеми, що постають перед кожним громадянином нашої держави. І ось, з благословення та з ініціативи нашого Предстоятеля — Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за сприяння Благодійного фонда «Покров» та за допомоги Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань відбулася сьогоднішня акція”.

 

«Ми розуміємо, що зібрати дитину до школи в наші часи – нелегке завдання, а в якихось випадках майже неможливе. Тому Українська Православна Церква допомагає всім тим, хто потребує і бажає цієї допомоги, — сказав єпископ Сильвестр. — Дай Боже, щоб сьогоднішній день, в який ми готуємо наших дітей до школи, був днем благословіння і днем радості. Оскільки найголовніше, що в наші часи кожна людина повинна отримати й відчути, що вона не одна, що завжди є ті, хто допоможуть. Хай благословіння Господнє перебуває на батьках, на дітях, на вчителях», — наголосив владика.

 

Наостанок, єпископ Сильвестр закликав на присутніх Боже благословення, після чого роздав діткам рюкзаки з необхідним шкільним приладдям і окропив усіх святою водою.

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1471

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ