В КДАіС звершено соборне читання Акафіста перед іконою Божої Матері "Києво-Братська" (+ТЕКСТ)

22.03.2023

Почати

22.03.2023 - 23:30

Кінець

22.03.2023 - 23:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, щосереди під час вечірнього богослужіння в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці звершується соборне читання Акафіста до Києво-Братської ікони Божої Матері — покровительки Київських духовних шкіл.

 

22 березня 2023 року під час вечірнього богослужіння читання Акафіста перед шанованим образом звершили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

 

Високопреосвященнішим владикам співслужили викладачі та студенти Київських духовних шкіл, а також гості у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Після читання Акафіста були піднесені сугубі прохання та молитва за мир в Україні та здоров’я українських захисників.

 

Наприкінці богослужіння навколо храму була звершена Хресна хода з шанованим образом Божої Матері.

 

Нагадаємо, текст Акафіста був підготований кафедрою церковно-практичних дисциплін КДАіС, після чого ухвалений Літургічною комісією при Священному Синоді Української Православної Церкви. 23 листопада 2022 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія затверджено для богослужбового використання текст служби і Акафіста Божій Матері на честь Її ікони «Києво-Братська». Вказана шанована ікона Божої Матері є Покровителькою Київських духовних шкіл. Вперше читання Акафіста до Києво-Братської ікони було звершено 25 січня, яке очолив владика ректор.

 

З текстом акафісту можна ознайомитись ТУТ.

 

Київська духовна академія і семінарія щиро дякує владиці Сергію за спільну молитву та підтримку нашої духовної школи!

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
3350

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ