В Академії звершена Літургія у Неділю 7-му після Пасхи

31.05.2020

Почати

31.05.2020 - 20:30

Кінець

31.05.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 7-му після Пасхи, святих отців І Вселенського Собору та святих отців семи Вселенських Соборів, 31 травня 2020 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій звершили Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Алхіпастирям співслужили: духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), регент Академічного хору архімандрит Роман (Подлубняк), клірик Мукачівської єпархії архімандрит Пимен (Мацола), виконуючий обов’язки старшого помічника проректора з виховної роботи ієромонах Володимир (Ціпіньо)викладачі: ієромонах Паїсій (Куліш) та ієромонах Афанасій (Стрельцов), студент магістратури КДА ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому зосередив увагу на значенні Вселенських Соборів для життя православного християнина. 

 

На богослужінні були піднесені особливі прохання за позбавлення від коронавірусу та за здоров’я лікарів.

 

Наприкінці Літургії біля ікони Вознесіння Господнього був звершений чин славління.

 

Вчора увечері Всенічне бдіння в Академічному храмі очолив єпископ Згурівський Амвросій у співслужінні академічного духовенства.

 

 

Прес-служба КДА

 

1995

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ