Студенти КДАіС відвідали з екскурсією Верховну Раду України

03.12.2021

Почати

03.12.2021 - 23:30

Кінець

03.12.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 3 грудня 2021 року, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, студенти та вихованці Київських духовних шкіл побували на екскурсії у будинку українського парламенту — Верховній Раді України. Групу супроводжував старший помічник проректора з виховної роботи архімандрит Володимир (Ціпіньо).

 

Екскурсію організував адміністратор культурно-освітньої діяльності доцент протоієрей Сергій Вейго за сприяння народного депутата України А.В. Культенка.

 

Під час екскурсії група дізналась про основні етапи будівництва споруди, яка побудована у 1939 році за проектом архітектора Володимира Заболотного, побачили експозиції, які розміщені у будівлі, на 2-му поверсі ознайомились з художнім полотном «Державотворення» (художник О. Г. Кулаков), на якому відображено момент прийняття Акта проголошення незалежності України. Відкриття картини відбулося 22 серпня 2001 року з нагоди 10-ї річниці Незалежності України. В кулуарах сесійного залу дізнались про історію появи Галереї портретів голів Верховної Ради України.

 

Завітавши до сесійної зали студенти дізнались про її структуру, про основні аспекти роботи єдиного законодавчого органу державної влади України, який має колегіальну будову та складається з чотирьохсот п’ятдесяти народних депутатів України, а також про те, як чином приймаються головні законодавчі документи України.

 

Прес-служба КДА

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1365

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ