Ректор КДА взяв участь у богослужінні у Введенському чоловічому монастирі в день пам’яті прп. Димитри Київської (+1878)

22.03.2021

Почати

22.03.2021 - 23:30

Кінець

22.03.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У понеділок другої седмиці Великого посту, у день пам’яті сорока мучеників Севастійських та преподобної Димитри Київської, 22 березня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення намісника Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва архієпископа Фастівського Даміана, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії святителя Іоанна Златоуста в столичній обителі.

 

Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

За богослужінням були піднесені сугубі прохання та молитви про припинення епідемії та за здоров’я хворих і лікарів.

 

Наприкінці Літургії був відслужений молебень перед мощами преподобної Димитри Київської, мощі якої почивають в обителі. Після чого намісник обителі архієпископ Даміан подякував архіпастирям за спільну молитву та побажав допомоги Божої.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері були звершені уставні ранкові богослужіння та Божественна літургія Передосвячених Дарів. Богослужіння у співслужінні академічного духовенства звершив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Під час богослужіння підносились сугубі прохання за позбавлення від коронавірусної інфекції та за здоров’я медичних працівників.

 

Проповідь на запричастному вірші виголосив вихованець 4-го класу Семінарії Василь Шемчук.

 

Наприкінці богослужіння митрополит Антоній привітав присутніх зі святом та закликав на усіх Боже благословення.

 

Прес-служба КДА / фото архід. Платон (Узун), С. Клименко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1395

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ