Архієпископ Білогородський Сильвестр молитовно відзначив День свого народження

30.05.2023

Почати

30.05.2023 - 23:30

Кінець

30.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У вівторок, 30 травня 2023 року, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр відзначає День свого народження. З нагоди свята Високопреосвященніший іменинник очолив урочисту соборну Божественну літургію в храмі на честь великомученика Георгія Побідоносця в Солом’янському районі м. Києва.

 

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій своїм Указом призначив владику ректора почесним настоятелем Свято-Георгіївського храму.

 

Владиці ректору співслужили: секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Василій Алексик, перший проректор протоієрей Сергій Ющик, члени адміністрації та викладачі Київських духовних шкіл у священному сані, клірики міста Києва.

 

Разом з владикою та духовенством молилися парафіяни храму, слухачі курсів святителя Петра Могили, що діють при Київських духовних школах, та гості, які піднесли Богові свої молитви за іменинника, а також за настання миру в Україні та за українське військо.

 

Під час Літургії також лунали заупокійні прохання за спочилими родичами архієпископа Сильвестра, а також за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

Прикрасив сьогоднішнє урочисте богослужіння спів хору Київських духовних шкіл.

 

На завершення Літургії владика ректор звернувся до присутніх зі словами подяки за спільну молитву та закликав на усіх Боже благословення. Далі від імені присутніх звернувся протоієрей Сергій Ющик, який побажав Його Високопреосвященству міцного здоровʼя та Божої благодаті. Після слів вітань отець Сергій подарував владиці просфору та букет квітів.

 

Далі Високопреосвященніший іменинник приймав вітання від присутніх.

 

На офіційному сайті Київської духовної академії і семінарії розміщено вітання архієпископу Сильвестру з нагоди Дня його народження.

 

Прес-служба КДА / фото А. Чорний

 

 

 

 

888

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ