Божественна Літургія у Неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого (+ВІДЕО)

07.05.2023

Почати

07.05.2023 - 23:30

Кінець

07.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У 4-ту Неділю після Пасхи, про розслабленого, 7 травня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія, яку очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння також транслювалося на офіційній сторінці на фейсбуці, що дозволило багатьом вірянам з усієї України приєднатися до молитви. Божественну літургію супроводжував  хор під керівництвом ієромонаха Іоасафа (Міронова), який доповнював молитву своїм голосом і створював неповторну атмосферу.

 

Проповіді за богослужінням виголосили: після читання Святого Євангелія — викладач КДА ієродиякон Герман (Ковач), а на запричасному вірші — студент І курсу магістратури чтець Станіслав Подолянюк.

 

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі та захист від ворога. Віряни звернулися до Бога з проханням захистити нашу державу від ворогів та зберегти усіх громадян від негативних наслідків війни. Також, були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Наприкінці Літургії о. Маркел привітав присутніх з триваючими пасхальними днями та закликав на всіх Боже благословення.

 

Богослужбові піснеспіви у храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Цього ж дня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за богослужінням у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі звершив священницьку хіротонію студента I курсу Академії диякона Олега Свінціцького.

 

Прес-служба КДА / О. Пилипенко

 

 

 

 

855

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ