Божественна літургія в Академічному храмі у Неділю 5-ту після Пасхи, про самарянку (+ВІДЕО)

14.05.2023

Почати

14.05.2023 - 23:30

Кінець

14.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У 5-ту Неділю після Пасхи, про самарянку та день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського, 14 травня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія. Богослужіння очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Віряни, які не змогли зібратися в храмі особисто, мали можливість долучитися до богослужіння в онлайн-форматі завдяки трансляції на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Проповіді за богослужінням виголосили: після читання Святого Євангелія — учений секретар архімандрит Митрофан (Божко), а на запричасному вірші — студент І курсу магістратури чтець Станіслав Родін.

 

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

Наприкінці богослужіння отець Маркел звернувся до присутніх зі словами настанов і закликав на вірян Боже благословення.

 

Богослужбові піснеспіви у храмі на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість»  у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 

 

 

677

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ