Ректор Академії молитовно відзначив день свого тезоіменитства

15.01.2022

Почати

15.01.2022 - 23:30

Кінець

15.01.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святителя Сильвестра, папи Римського, 15 січня 2022 року, свій день Ангела молитовно відсвяткував ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. З нагоди свята в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена урочиста Божественна літургія.

 

За богослужінням Його Преосвященству співслужили: перший проректор протоієрей Сергій Ющик, благочинний Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Іларіон (Мокрицький), благочинний Голосіївського благочиння м. Києва протоієрей Павел Кирилов, благочинний Вишнівського благочиння Київської єпархії протоієрей Василій Русінка, благочинний І Дарницького благочиння м. Києва протоієрей Василій Біляк, настоятель Свято-Михайлівського храму смт Білогородка протоієрей Вячеслав Лазорик, благочинний Першого лікарняного благочиння м. Києва протоієрей Роман Барановський, проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), вчений секретар протоієрей Василій Яковчук, старший помічник ректора з виховної роботи архімандрит Володимир (Ціпіньо), викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також гості у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, паломники та парафіяни храму.

 

Трансляція Літургії здійснювалась на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

На Літургії були піднесені сугубі прохання за тезоіменитого єпископа Сильвестра, а також особливі молитви про припинення епідемії та здоров’я хворих і лікарів.

 

Наприкінці богослужіння перед іконою святителя Сильвестра був звершений чин славління.

 

Далі від імені професорсько-викладацької корпорації, співробітників, студентів та вихованців Київської духовної академії і семінарії владику ректора привітав перший проректор протоієрей Сергій Ющик та подарував Його Преосвященству просфору, букет квітів та пам’ятну панагію. Після цього Преосвященнішому владиці було виголошено многоліття.

 

Владика ректор, у свою чергу, подякував членам адміністрації, викладачам, духовенству, студентам і вихованцям Київських духовних шкіл за вітання і молитви, а також виразив подяку отцям благочинним, благочинному Києво-Печерської Лаври і гостям у священному сані, які прибули на святкування. «Прошу завжди поминати мене у своїх молитвах і за богослужінням. Молитва усіх нас об’єднує» — сказав владика ректор.

 

Після цього Його Преосвященство привітали парафіяни храму і всі присутні.

 

 

***

 

Нагадаємо, на нашому сайті розміщено вітання владиці ректору від імені Київських духовних шкіл.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1316

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ