Єпископ Сильвестр взяв участь у святковому богослужінні в Ніжинській єпархії з нагоди дня пам'яті свт. Іоасафа, єп. Бєлгородського

17.09.2021

Почати

17.09.2021 - 23:30

Кінець

17.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У 110-ту річницю знайдення мощей святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського (1911), 17 вересня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення керуючого Ніжинською єпархією, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії у Спасо-Преображенському храмі м. Прилуки Ніжинської єпархії.

 

Божественну літургію очолив голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, якому також співслужив вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, численне духовенство єпархії та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія єпископ Сильвестр звернувся до присутніх зі словами архіпастирських настанов.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Після Божественної літургії архіпастирі разом з духовенством і вірянами пройшли Хресною ходою до пам’ятника святителю Іоасафу, який був родом з Прилук, де звершили чин славління та молебень святому. Після завершення богослужіння митрополит Климент подякував архіпастирям, духовенству та вірянам за спільну молитву і закликав на усіх Боже благословення.

 

Прес-служба КДА / фото М. Бойко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1755

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ