В Академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм) звершена Літургія з сурдоперекладом

19.02.2022

Почати

19.02.2022 - 23:30

Кінець

19.02.2022 - 23:30

Категорії

Новини

В рамках триденного семінару по роботі з людьми, які мають порушення слуху, 19 лютого 2022 року, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в Академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм) була звершена Божественна літургія з сурдоперекладом.

 

Богослужіння очолив голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) у співслужінні духівника Київської громади нечуючих людей протоієрея Григорія Крижановського, учасників семінару та студентів КДА у священному сані.

 

За богослужінням також молились настоятель та перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, викладач жестової мови Київських духовних шкіл Дятлова Катерина Олександрівна, учасники семінару, студенти і вихованці Академії і Семінарії, громада нечуючих та парафіяни храму.

 

Під час Літургії священнослужителі, Дятлова Катерина Олександрівна, студенти і вихованці Київських духовних шкіл та Одеської духовної семінарії синхронно перекладали жестовою мовою всі частини богослужіння.

 

За богослужінням були піднесені сугубі прохання та молитви про припинення епідемії та здоров’я хворих і лікарів.

 

Наприкінці Літургії священнослужителі-учасники семінару привітали присутніх з участю у спільному богослужінні, закликали на усіх Боже благословення. Після цього в храмі було зроблено загальне фото, а далі студенти КДАіС змогли поспілкуватися з учасниками семінару та нечуючими парафіянами.

 

Наостанок, для всіх учасників семінару та громади нечуючих була проведена екскурсія Києво-Печерською Лаврою.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1486

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ