Архієпископ Сильвестр звершив богослужіння в КДА у Неділю м’ясопусну, про Страшний суд

19.02.2023

Почати

19.02.2023 - 23:30

Кінець

19.02.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, день пам’яті святителя Фотія, патріарха Константинопольського, 19 лютого 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія. Богослужіння звершив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.

 

Високопреосвященнішому владиці співслужили члени адміністрації, викладачі і студенти КДАіС у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Проповідь на запричасному вірші виголосив студент ІІ курсу магістратури чтець Святослав Бессараб.

 

Наприкінці богослужіння архієпископ Сильвестр привітав усіх присутніх з Недільним днем та закликав на всіх Боже благословення.

 

Після закінчення Божественної літургії біля Академічного храму відбувся традиційний благодійний ярмарок, перед початком якого владика ректор благословив трапезу для парафіян, гостей та прихожан Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви у храмі на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість» у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Читайте також:

 

Проповідь архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю про Страшний Суд.

 

Проповедь архиепископа Белогородского Сильвестра в Неделю о Страшном Суде.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
971

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ