Богослужіння у Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого та день пам'яті рівноапостольних Кирила і Мефодія (+відео)

24.05.2020

Почати

24.05.2020 - 20:30

Кінець

24.05.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, 24 травня 2020 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій звершили Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Преосвященним архіпастирям співслужили: духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин),  викладачі ієромонах Паїсій (Куліш), ієромонах Афанасій (Стрельцов) та ієромонах Митрофан (Божко), ієромонах Мелетій (Завадський), а також студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія єпископ Сильвестр звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

За Літургією були піднесені сугубі молитви за позбавлення від інфекційної хвороби і за здоров’я лікарів. Також були виголошені прохання за упокій усіх священнослужителів, які померли від COVID-19.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Нагадаємо, учора увечері Всенічне бдіння в Академічному храмі очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

 

 

Прес-служба КДА

1327

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ