Богослужіння Неділі 24-ої після П’ятидесятниці

27.11.2022

Почати

27.11.2022 - 23:30

Кінець

27.11.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті апостола Филипа, 27 листопада 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія, яку очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Проповіді за богослужінням виголосили: після читання Святого Євангелія — завідувач Бібліотеки та Церковно-археологічного музею архімандрит Дамаскін (Лебедь), а на запричасному вірші — студент І курсу КДА чтець Олійніченко Сергій.

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

Читайте також:

 

Проповідь ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю 24-у після П’ятидесятниці.

 

Проповедь ректора Киевской духовной академии и семинарии архиепископа Белогородского Сильвестра в Неделю 24-ю по Пятидесятнице.

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
794

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ