Київські духовні школи молитовно відзначили свято Вознесіння Господнього

28.05.2020

Почати

28.05.2020 - 20:30

Кінець

28.05.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У день свята Вознесіння Господнього, 28 травня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію в Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці, з нагоди престольного свята храму.

 

Його Преосвященству співслужили: секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Голосіївського благочиння і настоятель храму протоієрей Павел Кирилов, благочинний Першого Вишгородського благочиння Бориспільської єпархії і професор КДА протоієрей Дмитрій Денисенко, духовенство парафії та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія владика Сильвестр звернувся до присутніх зі словом проповіді.

 

На сугубій єктенії були виголошені прохання за позбавлення від коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів.

 

Після відпусту Преосвященніший владика передав благословення та вітання настоятелю і парафіянам з престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Також єпископ Сильвестр благословив обід для малозабезпечених, який традиційно готує та роздає Свято-Вознесенська парафія.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні кліриків храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував квартет академічного хору: архімандрит Роман (Подлубняк), архімандрит Леонтій (Тупкало) і студенти магістратури Олівінський Руслан та Грицан Іван.

 

На богослужінні були піднесені прохання за позбавлення від інфекційної хвороби та за здоров’я лікарів.

 

Наприкінці Літургії біля ікони свята був звершений чин славління.

 

 

Напередодні увечері, в Академічному храмі Всенічне бдіння звершили єпископ Білогородський Сильвестр та єпископ Згурівський Амвросій.

 

 

Прес-служба КДА

 

1426

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ