В Київських духовних школах молитовно зустріли День Святої Трійці (+відео)

07.06.2020

Почати

07.06.2020 - 20:30

Кінець

07.06.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У день Святої Трійці, П’ятидесятницю, 7 червня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з нагоди престольного свята ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію в Свято-Троїцькому храмі Голосіївського благочиння м. Києва (перетин вулиць Шота Руставелі і Жилянської).

 

Його Преосвященству співслужили благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, настоятель храму, доцент КДА протоієрей Костянтин Курбанов та духовенство благочиння.

 

Після читання Святого Євангелія Преосвященніший владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

 

Богослужбові піснеспіви виконував храмовий хор під управлінням доцента КДА Людмили Павлівни Дуніної.

 

За Божественною літургією були піднесені сугубі прохання за позбавлення від смертельного інфекційного захворювання та за здоров’я лікарів.

 

Після Божественної літургії, згідно з Уставом, було звершено вечірню з читанням колінопреклонних молитв.

 

Після богослужіння владика ректор передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та привітав настоятеля, духовенство і парафіян храму з престольним святом.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію та вечірнє богослужіння з читанням колінопреклонних очолив духівник та завідувач заочного відділення архімандрит Маркел (Павук) у співлужінні кліриків храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Божественною літургією були піднесені сугубі прохання за позбавлення від смертельного інфекційного захворювання та за здоров’я лікарів.

 

Після Літургії була відслужена вечірня з колінопреклонними молитвами, наприкінці якої біля ікони свята був звершений чин славління.

 

Цього ж дня, на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври за Божественною літургією Предстоятель Української Православної Церкви звершив священицьку та дияконські хіротонії над студентом і вихованцем Київської духовної академії і семінарії: у сан священика рукоположений студент ІІ курсу магістратури диякон Богдан Дутчак, у сан диякона — вихованець 4-го класу Семінарії Серафим Мамчиць.

 

 

Прес-служба КДА

 

1511

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ