Архієпископ Сильвестр звершив Божественну літургію в Архангело-Михайлівському храмі у Білогородці

05.02.2023

Почати

05.02.2023 - 23:30

Кінець

05.02.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю про митаря і фарисея та день пам’яті Собору новомучеників і сповідників Церкви нашої, 5 лютого 2023 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію в Архангело-Михайлівському храмі у місті Білогородка.

 

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей В’ячеслав Лазорик, а також духовенство парафії.

 

Після читання Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені особливі прохання за упокій душ спочилих православних християн, котрі постраждали в часи безбожних гонінь за віру Христову.

 

Після відпусту архієпископ Сильвестр звернувся до присутніх зі словами настанови та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

Після Літургії владика ректор звершив Таїнство Хрещення дитини клірика храму — протоієрея Анатолія Кузьмича.

 

Цього ж дня, в Покровському кафедральному соборі м. Борисполя Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній рукоположив у сан диякона доцента КДА Андрія Олеговича Музольфа.

 

Читайте також:

 

Проповідь архієпископа Білогородського Сильвестра у Неділю про митаря і фарисея.

 

Проповедь архиепископа Белогородского Сильвестра в Неделю о мытаре и фарисее.

 


Прес-служба КДА / фото
Є. Комаров

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2395

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ