Єпископ Сильвестр підтримав релігійну громаду Свято-Михайлівського храму с. Білогородка під час незаконної спроби зміни її церковної приналежності

26.06.2022

Почати

26.06.2022 - 23:30

Кінець

26.06.2022 - 23:30

Категорії

Новини

Після недільної Божественної літургії в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері, 26 червня 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр прибув до Свято-Михайлівського храму села Білогородка Бучанського району Київської області.

 

Цього дня територіальна громада села Білогородки провела збори, які видала за збори релігійної громади Свято-Михайлівського храму Української Православної Церкви. Ці збори є незаконними, оскільки питання щодо діяльності або приналежності релігійної громади мають вирішуватися самою релігійною громадою та її парафіянами, а не зборами села. Участь у них не брали ні настоятель, ні парафіяни релігійної громади.

 

Крім того, слід наголосити, що сільська рада не наділена повноваженнями скликати і проводити збори релігійної громади, адже відповідно до Статті 35-ої Конституції України, Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави. У зв’язку з цим, сьогоднішні збори і рішення Білогородської територіальної громади щодо  Свято-Михайлівського храму Української Православної Церкви є грубим порушенням Конституції України та втручанням у внутрішні справи релігійної громади.

 

Настоятель, клірики та парафіяни храму у цей день разом з єпископом Сильвестром молились на церковному подвір’ї храму. Зокрема, була відслужена літія за спочилими українськими військовослужбовцями та мирними жителями у війні Росії проти України, після чого був звершений молебень за здоров’я українських бійців.

 

Після відпусту владика ректор звернувся до вірян з архіпастирським словом і закликав на усіх Боже благословення.

 

Свято-Михайлівський храм с. Білогородка, його настоятель та парафіяни і далі продовжують залишатися у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

 

 

Прес-служба КДА

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
5579

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ