Вітаємо з Днем народження заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія!

25.08.2021

Почати

25.08.2021 - 23:30

Кінець

25.08.2021 - 23:30

Категорії

Новини , Публікації


Його Високопреосвященству,

Високопреосвященнішому АНТОНІЮ,

митрополиту Бориспільському і Броварському,

керуючому справами Української Православної Церкви,

заслуженому професору Київської духовної академії

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

 

У день Вашого народження прийміть щирі вітання від ректора, професорсько-викладацької корпорації, співробітників, студентів і вихованців Київської духовної академії і семінарії.

 

Премудрий Господь дією Святого Духа помазав Вас благовістити убогим та послав зціляти розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, сліпим прозріння, відпускати змучених на волю, сповіщати літо Господнє, сприятливе для спасіння (див. Лк. 4:18–19). Ставши на Апостольське поприще, Ви твердими ногами йдете туди, куди вказує Вам перст Божий, докладаючи усіх зусиль, щоби у ввіреному Вашим турботам церковному уділі гірчичне зерно віри Христової зростало у велике дерево, посаджене при витоках Євангельських вод, що плоди свої дає в час свій і лист його не опадає (див. Пс. 1:3).

 

Протягом багатьох років Ви були ректором Київських духовних шкіл — гідним наступником святителя Петра Могили і святих ректорів Академії, і невтомно піклувались про вдосконалення умів і сердець майбутніх пастирів, щоб вони стали спроможними наситити пізнанням істини всіх алчущих і жаждущих правди (Мф. 5:6). І нині, ревно звершуючи покладений на Вас Священноначаллям відповідальний та високий послух керуючого справами Української Православної Церкви, Ви робите усе можливе для розвитку наших Київських духовних шкіл і своїм прикладом показуєте, яким повинен бути справжній священнослужитель, щоб постійно зростати в благодаті і пізнанні Господа нашого Іісуса Христа (див. 2 Пет. 3:18).

 

Вітаючи Вас з Днем Вашого народження, підносимо свої сугубі молитви за здоров’я Вашого Високопреосвященства і молитовно бажаємо Вам невичерпної духовної радості та многих літ святительського служіння у кріпості душевних і тілесних сил на славу і похвалу Божу (Флп. 1:11). Нехай під покровом Богородиці, преподобних і богоносних отців наших Печерських та Собору святих Київської духовної академії, Всемилостивий Господь утверджує та зміцнює Вашу боголюбиву паству у християнських чеснотах та благословляє її Своєю небесною благостинею.

 

З любов’ю у Христі

ректор, професорсько-викладацька корпорація,

співробітники, студенти і вихованці

Київської духовної академії і семінарії

 

2935

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ