Вечірнє богослужіння напередодні Вселенської батьківської суботи

05.03.2021

Почати

05.03.2021 - 23:30

Кінець

05.03.2021 - 23:30

Категорії

Новини

Напередодні Вселенської батьківської суботи, 5 березня 2021 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері було звершено уставне заупокійне вечірнє богослужіння.

 

За Церковним Уставом на утрені проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій очолив служіння Парастасу, під час якого була піднесена молитва за усіма від віку спочилими православними християнами.

 

Його Преосвященству співслужили клірики Академічного храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Історична довідка

 

Встановлення м’ясопусної батьківської суботи, сходить до апостольського передання, що підтверджується Церковним Статутом, викладеним в V віці преподобним Саввою Освященим. Вселенська м’ясопусна батьківська субота встановлена Церквою, як день особливого поминання померлих у зв’язку із тим, що у передостанню перед Великим постом неділю – М’ясопусну, Церква нагадує вірним про майбутній Страшний Суд. Враховуючи цей майбутній Суд і нагадуючи вірним про нього, Православна Церква ходатайствує не тільки за живих вірних, але і за усіх від віку спочилих православних християн і молить Господа помилувати та подати їм спасіння.

 

 

Прес-служба КДА/ фото В. Літвінов

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1069

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ