Викладач Семінарії взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції у Харкові

09.10.2018

Почати

09.10.2018 - 20:30

Кінець

09.10.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У вівторок, 9 жовтня 2018 року, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, у Харківській духовній семінарії відбулася II Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання богослов’я та історії Церкви» (до 1030-річчя Хрещення Київської Русі, 25-річчя канонізації Слобожанських новомучеників і 25-річчя відновлення духовної освіти на Слобожанщині).

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, Київські духовні школи на форумі представив викладач КДС Олег Оттович Надь.

 

Пленарне засідання проходило в актовому залі архієрейської резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря.

 

В рамках конференції в холі архієрейській резиденції працювала виставка друкованих праць викладачів семінарії та роботи студентів іконописної школи при Харківській духовній семінарії.

 

Перший проректор Харківської духовної семінарії протоієрей Валентин Ковальчук зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до організаторів та учасників форуму. Далі з вітальним словом до учасників конференції виступив ректор Харківської духовної семінарії митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій.

 

Після чого перший проректор ХДС зачитав вітальне слово ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона та ректорів Смоленської, Почаївської та Свято-Троїцької духовних семінарії (Джорданвіль, США).

 

На пленарному засіданні учасники конференції заслухали доповіді архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента на тему: «Ставлення святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова до церковних розколів», секретаря вченої ради ХДС архімандрита Володимира (Швеця): «К 25-летию прославления новомучеников и исповедников Слободского края» та клірика Свято-Троїцького монастиря у Джорданвіллі, викладача Свято-Троїцької духовної семінарії протодиякона Віктора Лохматова:«Харьковчане-священнослужители Русской Православной Церкви Заграницей».

 

Після закінчення пленарного засідання учасники науково-практичної конференції ознайомилися з експозицією Церковно-історичного музею Харківської єпархії, експонатами з відділу рідкісної книги Центральної наукової бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна та відвідали екскурсію, яку провів завідувач музею, викладач Харківської духовної семінарії протодиякон Максим Талалай.

 

Далі робота форуму продовжилась на 5 секційних засіданнях:

  • Новомученики та сповідники Слобідського краю (до 25-річчя з дня канонізації).
  • Філософсько-богословська (погляд скрізь віки).
  • Церковна історія (здобутки і виклики часу).
  • Православна педагогіка та психологія (історія та сучасність).
  • Християнська культура (музика, живопис, мова та література).

 

На засіданні 2-ї секції представник КДАіС О.О. Надь виступив з доповіддю на тему: «Внесок Київської духовної академії у вивчення інославних конфесій (на прикладі професора М.Ф. Ястребова).

 

Прес-служба КДА, фото та матеріали Харківської єпархії

1043

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ