Відбулось засідання Вченої ради КДА

31.08.2018

Почати

31.08.2018 - 20:30

Кінець

31.08.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 31 серпня, під головуванням ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, пройшло засідання Вченої ради Київської духовної академії, на якому були представлені нові співробітники, затверджений календарний план 2018-2019 навчального року, розглянуто ряд поточних питань.

 

Відкриваючи засідання, владика ректор представив нових викладачів і повідомив про зміни в адміністративній структурі.

 

Далі, згідно з порядком денним, проректор КДАіС з навчально-методичної роботи ієромонах Філарет (Волошин) представив підсумки вступних іспитів на стаціонарну та заочну форму навчання. Після затвердження навчального та календарного планів, а також предметів семестрових творів і семінарів на 2018/2019 н.р., отець Філарет оголосив список кандидатів на отримання стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія (Академія — 1 студент, Семінарія — 1 вихованець) та стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Академія — 1 студент, Семінарія — 1 вихованець).

 

Секретар Вченої ради КДА доцент протоієрей Василій Яковчук повідомив про визначення доповідача на Актовий день, який відзначається у день пам`яті преподобного Нестора Літописця (9 листопада). Доповідачем було визначено ректора Академії, який зачитає доповідь про єпископа Сильвестра (Малеванського).

 

Проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій) зачитав звіт про стан Київських духовних шкіл у період вступних іспитів та літніх канікул і запропонував на затвердження Вченої ради кандидатури класних наставників і курсових керівників.

 

Зі звітною доповіддю виступив завідуючий бібліотекою архімандрит Дамаскін (Лебедь), який повідомив про діяльність бібліотеки КДА за період літніх канікул і презентував оновлену інтернет-версію бібліотеки.

 

Економ КДА архімандрит Іларіон (Кострець) звітував про роботу економської служби за звітний період та про підготовку до 2018/2019 н.р.

 

Далі, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за заслуги перед Української Православною Церквою та з нагоди ювілеїв, владика ректор вручив ордена таким викладачам і співробітникам Київських духовних шкіл:

 

Секретар Вченої ради КДА доцент протоієрей Василій Яковчук удостоєний ордена святителя Петра Могили.

 

Доцент протоієрей Ярослав Шовкеник — орден святителя Петра Могили.

 

Доцент Дуніна Людмила Павлівна — орден святої великомучениці Варвари ІІ ступеня.

 

Протоієрей Владислав Софійчук — орден святителя Димитрія Ростовського.

 

Протоієрей Володимир Долгіх — орден святителя Петра Могили.

 

Співробітник КДАіС Федоренко Тетяна Михайлівна — орден святої великомучениці Варвари ІІ ступеня.

 

На завершення єпископ Сильвестр подякував адміністрації за роботу у період літніх канікул і побажав викладачам допомоги Божої у новому навчальному році.

 

Після закінчення засідання на площі перед адміністративним корпусом Київських духовних шкіл було зроблено пам’ятне фото ректора Академії з нагородженими ювілярами.

 

 

Прес-служба КДА

 

1373

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ