В КДА відбулось відкриття виставки, присвяченої 200-річчю Київської духовної семінарії

13.03.2018

Почати

13.03.2018 - 21:30

Кінець

13.03.2018 - 21:30

Категорії

Новини

Після закінчення пленарного засідання ІХ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі», 13 березня 2018 року, в рамках конференції, в Церковно-археологічному музеї Київської духовної академії відбулось відкриття виставки, присвяченої 200-літтю з дня заснування Київської духовної семінарії.

 

Експозицію відвідав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у супроводі керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, голови Учбового комітету при Священному Синоду УПЦ архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента, єпископ Баришівського Віктора, а також ректора Київських духовних шкіл єпископа Білогородського Сильвестра.

 

Під час відвідин, завідуючий Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь) ознайомив Його Блаженство та присутніх Преосвященних владик і гостей з представленими експозиціями.

 

Виставка складається з чотирьох експозицій:

 

В першій частині висвітлюється історія заснування Київської духовної семінарії. Тут представлені фото та документи з періоду заснування Семінарії. Так, варто відмітити наявність фото, на яких зображені Петро-Павлівський монастир — перше місце, де розміщувалася духовна школа, а також фото першого ректора та інспектора КДС і різні документи та розпорядження.

 

Далі, у наступній експозиції представлені матеріали, присвячені розвитку богословської науки в Семінарії. Особливим експонатом даної експозиції є часопис ХІХ століття — «Руководство для сельских пастырей». Також тут представлені фото про життя семінарії до її закриття у ХХ столітті.

 

Третя експозиція присвячена етапу відродження Київської духовної семінарії в ХХ столітті. Тут представлено хрест відомого ректора Семінарії протоієрея Миколи Консевича, а також низка фото, що висвітлюють життям семінарії того часу.

 

І, насамкінець, остання, четверта, висвітлює сучасну історію Київської духовної семінарії. Тут представлено різноманітні фото, нагороди, видання, тощо.

 

Прес-служба КДА

 

 

1367

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ