«Маріїно стояння» в Київських духовних школах

01.04.2020

Почати

01.04.2020 - 20:30

Кінець

01.04.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У середу п’ятої седмиці Великого посту, 1 квітня 2020 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена утреня з читанням повного Великого Канону преподобного Андрія Критського. Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Високопреосвященнішому владиці співслужив проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій та духовенство храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор.

 

Особливістю богослужіння цього дня, яке також називається «Маріїним стоянням», є читання повного Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, частини якого виконувались на повечір’ї в перші чотири дні Великого посту.

 

За традицією, за богослужінням було прочитано житіє преподобної Марії, у якому описується дивовижна зміна грішниці у велику святу. Приклад преподобної слугує взірцем істинного покаяння та безмежного милосердя Божого до кожної людини. Саме завдяки цій особливості, богослужіння утрені четверга п’ятої седмиці Великого посту і отримало свою назву — «Маріїне стояння».

 

Згідно з Церковним уставом, завтра буде звершена Літургія Передосвячених Дарів.

 

 

Прес-служба КДА

4176

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ