Пасхальне вітання ректора КДАіС викладачам, співробітникам та учням Київських духовних шкіл

18.04.2020

Почати

18.04.2020 - 20:30

Кінець

18.04.2020 - 20:30

Категорії

Новини


ПАСХАЛЬНЕ ВІТАННЯ

ВИКЛАДАЧАМ, СПІВРОБІТНИКАМ ТА УЧНЯМ КИЇВСЬКИХ ДУХОВНИХ ШКІЛ

 

Дорогі у Христі владики, отці, браття і сестри!

 

Христос Воскрес!

 

Щиро вітаю вас із цим радісним та світлим святом — Воскресінням Господа і Спасителя нашого! Сьогодні всі ми прославляємо воскреслого з мертвих Христа Життєдавця. «Цей день, що його ж створив Господь, — радіймо та тішмося в нім!» (Пс. 117:24) — вигукує пророк Давид, а святий апостол Павло наставляє: «Завжди радійте. Безперестанно моліться. За все дякуйте» (1 Фес. 5:16-18).

 

Протягом суворого і тривалого Великого посту, всі ми, в міру своїх сил, приносили Господу своє покаяння, здійснювали зусилля над собою, боролися зі своїми пристрастями, пороками та гріхами. У дні Страсної седмиці ми переживали зі Спасителем останні дні Його життя, Його смерть та зішестя до пекла. І сьогодні, всі разом, ми щиро радіємо Його Святому Воскресінню. Тайна Христового Воскресіння є неосяжною для нашого розуму, але вона преображає кожного, хто намагається наблизитися до неї.

 

Воскресіння Христове — це торжество, це утвердження нашої християнської віри і надії на наше власне воскресіння. Врешті-решт, Воскресіння Христове — це найбільше утвердження християнської любові. Любові до Бога і ближнього.

 

Сьогодні звідусіль лунає радісне, переможне і життєствердне вітання: «Христос Воскрес!», «Воістину Воскрес!». Святитель Іоанн Златоуст, у своєму слові на Пасху розмірковуючи про значення Воскресіння Христового, зауважує: «Нині торжествують ангели і веселяться всі небесні сили, радіючи спасінню всього роду людського… Нині Христос возвів у колишнє достоїнство людську природу, звільнивши її від влади диявола» (Слово на Святу Пасху).

 

Дорогі у Христі! Зараз усі ми переживаємо складні часи, коли не можемо особисто привітати один одного з цим Святом свят. Ми, на жаль, не маємо змоги розділити радість Воскресіння Христового навколо Єдиної Чаші Христової за спільним Богослужінням. Не насолоджуємось чудовими голосами у церковних піснеспівах наших академічних хорів. Не зустрічаємось з Вами в аудиторіях і не бачимось взагалі… Я щиро молюсь і сподіваюсь, що вже зовсім скоро ми з Вами знову побачимось у доброму здоров’ї, а радість нашої зустрічі буде невимовною.

 

Особливо звертаюсь до учнів Київських духовних шкіл. Не забувайте, що усі Ви є нашими вихованцями, усі Ви є студентами древньої і славетної духовної школи. Ми за Вас переживаємо і постійно молимось. Прошу Ваших молитов і за усіх нас. Незважаючи на ті умови, що склались, продовжуйте розвиватись, читайте, вивчайте. Не полишайте науку. Зараз у Вас є всі умови для того, щоб дізнаватись щось нове і проводити з користю Ваше дозвілля.

 

Впевнений, що милістю Божою, Воскресший Христос, Який переміг гріх і смерть, сподобить нас достойно пройти ці випробування і подасть нам міцне здоров’я!

 

«Благодать Господа нашого Іісуса Христа, і любов Бога Отця, і єднання Святого Духа з усіма вами»

 

 

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

З любов’ю у Воскреслому Христі

 

 

СИЛЬВЕСТР,

єпископ Білогородський,

ректор Київської духовної академії і семінарії

 

 

3014

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ