Перший проректор КДА взяв участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій сім`ї

22.11.2018

Почати

22.11.2018 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У четвер, 22 листопада 2018 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, розпочала свою роботу VІ Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї.

 

Пленарне засідання, яке очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, відбулось у Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корпус №45).

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, участь у заході взяв перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

 

На пленарному засіданнні були зачитані вітальні адреси Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, голови Синодального відділу УПЦ у справах сім`ї архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона.

 

Вітальне слово ректора Київських духовних шкіл єпископа Білогородського Сильвестра зачитав протоієрей Сергій Ющик.

 

У своєму слові владика ректор підкреслив: “Сім’я – це місце першого знайомства людини не тільки з усім оточуючим світом, а й знайомство з Богом, Його святим та благим Промислом. Воістину прекрасно звучать слова літературного класика, що через очі батьків дитина знайомиться з Раєм. Проте сучасність ставить перед нами об’єктивну реальність, що в очах батьків можливо побачити й іскри та полум’я Пекла. Тому й особливої опіки та захисту потребує в сучасному світі уже не тільки християнська сім’я, а й, говорячи сучасною мовою, традиційна сім’я.”

 

Конференція організована Синодальним відділом Української Православної Церкви у справах сім’ї та триватиме до 23 листопада.

 

Фото з офіційної сторінки митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у мережі Facebook,

Прес-служба КДА

843

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ