Вийшов у світ 29-й випуск часопису «Труди Київської Духовної Академії»

26.12.2018

Почати

26.12.2018 - 21:30

Кінець

26.12.2018 - 21:30

Категорії

Новини

У середу, 26 грудня 2018 року, побачив світ 29-й випуск журналу Київських духовних шкіл «Труди Київської Духовної Академії». Часопис «Труди КДА» є майданчиком для видання наукових доробок професорів, доцентів і викладачів КДА, також включає наукові праці світських і духовних установ, що беруть участь у наукових заходах на базі Київської духовної академії і семінарії.

 

Головою Видавничої групи «Трудів КДА» є професор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.  Відповідальний редактор — професор протоієрей Володимир Савельєв. Відповідальний секретар —  професор Володимир Вікторович Бурега.

 

Традиційно зимове видання часопису «Трудів» відбиває наукове життя Київських духовних шкіл у минулому семестрі. Зокрема, у часописі присутні публікації, присвячені життєвому шляху та спадщині видатного патролога, професора Київської духовної академії Сергія Леонтійовича Єпіфановича (1886-1918), якому було присвячене пленарне засідання X Міжнародної науково-практичної конференції: «Духовна і світська освіта: історія взаємин — сучасність — перспективи», що відбулась в КДА 23 жовтня 2018 року. Окрім того, подані частина доповідей учасників даного наукового форуму: представників духовних та світських вищих навчальних закладів з України та зарубіжжя.

 

Ще одному ювілею — 190-річчю з дня народження та 110-річчю з дня смерті ректора КДА, відомого богослова-догматиста єпископа Сильвестра (Малеванського), присвячена промова, підготована ректором КДА єпископом Білогородським Сильвестром (Стойчевим) у співавторстві з професором В.В. Бурегою. Дана промова подана у поточному номері «Трудів». В тематичній рубриці «Історія Київських духовних шкіл», крім доповіді надруковано спогади про єпископа Сильвестра (Малеванського) професора КДА М. М. Пальмова.

 

Також надрукована лекція викладачів Варшавської християнської богословської академії протоієрея Аркадія Алексеюка та Всеволода Конаха з Біблеїстики на тему: «Розуміння часу і простору в Святому Письмі», яка була прочитана 20 жовтня цього року в Київських духовних школах.  

 

Окрім того, продовжується робота Київської духовної академії з перекладу патристичної спадщини. У цьому номері академічного часопису надруковано переклади з давньогрецької мови викладачів КДА П. Є. Михаліцина та С.В. Ковача.

 

Прес-служба КДА

1631

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ