Ректор Академії взяв участь у благодійній акції «Паломництво до витоків віри»

21.05.2018

Почати

21.05.2018 - 20:30

Кінець

21.05.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У неділю 7-му після Пасхи, 20 травня 2018 року, у Києві відбулась благодійна акція «Паломництво до витоків віри», організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви. Захід приурочений до 1030-річчя Хрещення Київської Русі. У ньому взяли участь понад 300 школярів з різних єпархій Української Православної Церкви.

 

В рамках акції школярі відвідали історичні місця, а також визначні монастирі м. Києва. Знайомство з київськими храмами завершилось у Києво-Печерській Лаврі. Там діти відвідали Ближні Печери, вклонились мощам Нестора Літописця, Іллі Муромця, та інших преподобних отців Києво-Печерських.

 

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр зустрівся з юними паломниками в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Владика ректор привітав присутніх та розповів про 1030-ліття Хрещення Київської Русі, яке буде святкуватись у цьому році. Говорячи про ювілей, Його Преосвященство закликав дітей наслідувати прикладу святого рівноапостольного князя Володимира — Хрестителя Русі та звертатись до нього у своїх молитвах.

 

Після цього перед зібранням виступив дитячий хоровий колектив одного зі столичних храмів та була показана кінострічка «Повість минулих літ» виробництва ТРК «Глас».

 

За матеріалами сайту Паломницького Центру УПЦ, Прес-служба КДА

1319

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ