Хор КДАіС виборов гран-прі на ХХХVІІІ Міжнародному фестивалі «Гайновські дні церковної музики» в Республіці Польща

11.05.2019

Почати

11.05.2019 - 20:30

Кінець

11.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З 6 по 11 травня 2019 року, у Свято-Троїцькому соборі м. Гайновка (Республіка Польща) проходив Міжнародний пісенний фестиваль «Гайновські дні церковної музики». Фестиваль проходить з благословення Предстоятеля Польської Православної Церкви Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви та за сприяння Президента Польщі Анджея Дуда в місті Гайновка. У заході щорічно беруть участь хорові колективи з Польщі, Португалії, Швейцарії, Фінляндії, Сербії, Німеччини та інших країн світу.

 

Завдання згаданого хорового фестивалю — не тільки представити майстерність виконання, але й релігійний, молитовний характер церковної музики. На фестиваль з’їжджаються сотні слухачів не тільки з Польщі, але з інших країн Європи.

 

На фестивалі суддям представили твори відомих церковних композиторів 28 хорів з різних країн Європи.

 

Цього року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, у фестивалі взяв участь хор Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка), де отримав найвищу нагороду — гран-прі фестивалю.

 

У виконанні хору прозвучали твори знаменного розспіву, композиторів Олександра Кастальського, Чеснокова, регента хору архімандрита Романа, а також розспіви Києво-Печерської Лаври.

 

Супроводжує групу викладач Київських духовних шкіл архімандрит Досифей (Михайлюк).

 

У програмі хору також передбачені концерти в місті Гродек та Краків.

 

Прес-служба КДА

2715

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ