Церковно-археологічний музей Академії поповнився новими надходженнями

07.03.2018

Почати

07.03.2018 - 21:30

Кінець

07.03.2018 - 21:30

Категорії

Новини

У середу третьої седмиці Великого посту, 7 березня 2018 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр зустрівся з намісником Свято-Введенського чоловічого монастиря м. Києва єпископом Фастівським Даміаном.

 

Під час зустрічі єпископ Даміан передав в дар Церковно-археологічному музею Київської духовної академії старовинне кліше ікони Божої Матері «Несподівана Радість», а також низку церковних видань.

 

У свою чергу, владика ректор подякував Преосвященному владиці Даміану за цінний подарунок для Київських духовних шкіл і побажав допомоги Божої у архіпастирському служінні.

 

Довідка

 

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії має славетну історію. Був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії зібранням такого роду.

 

До закриття на початку ХХ століття хронологічно зібрання музею включало в себе матеріали, починаючи з ІІІ тисячоліття до Р. Х. і закінчуючи ХІХ століттям. На жаль, майже вся колекція ЦАМу була втрачена або вивезена закордон після приходу радянської влади.

 

Відродження Церковно-археологічного музею Київської духовної академії відбулося у 2009 році з благословення приснопам’ятного Митрополита Київського і всієї України Володимира, який і пожертвував для експозиції ЦАМу предмети зі своєї особистої колекції.

 

Сьогодні, як і з моменту створення Церковно-археологічного музею Київської духовної академії, головним джерелом комплектування колекції музею є пожертвування та подарунки від церковних ієрархів, духовенства, а також приватних осіб.

 

Прес-служба КДА

 

 

1074

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ