Єпископ Білогородський Сильвестр звершив чернечий постриг аспіранта КДА

19.03.2020

Почати

19.03.2020 - 21:30

Кінець

19.03.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У четвер 3-ї седмиці Великого посту, 19 березня 2020 року, у печерному храмі на честь преподобного Феодосія Печерського, що у Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив чернечий постриг студента І курсу аспірантури Юрія Носи.

 

За богослужінням молився проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, духовенство, викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

 

У чернецтві студент Юрій Носа отримав ім’я Арсеній, на честь випускника Київської духовної академії священномученика Арсенія (Мацеєвича), митрополита Ростовського і Ярославського.

 

Духовним восприємником новопостриженого ченця Арсенія (Носи), за традицією Київських духовних шкіл, став духівник архімандрит Маркел (Павук).

 

Після постригу владика ректор привітав монаха Арсенія з постригом та звернувся з архіпастирським словом настанови.

 

Далі, усі присутні привітали новопостриженого ченця, після чого монах Арсеній разом з академічною братією пройшли до Академічного храму на честь Різдва Божої Матері, де протягом трьох днів буде звершуватись молитва.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

1780

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ