Вихованці 2-го класу Семінарії відвідали Музей театрального, музичного та кіномистецтва

24.02.2020

Почати

24.02.2020 - 21:30

Кінець

24.02.2020 - 21:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 24 лютого 2020 року, відбулась екскурсія вихованців 2-го класу Семінарії до Музею театрального, музичного та кіномистецтва. Групу супроводжував класний керівник архімандрит Досифей (Михайлюк).

 

Студенти були ознайомлені з унікальними пам’ятками давніх початкових театральних форм; численними театральними афішами і програмами (перші датовані 1816 р.), скульптурними та живописними портретами, а також документальними архівами видатних діячів мистецтва.

 

Також вихованцям було представлено унікальний рукописний фонд музею, листування корифеїв українського театру, рукописи їхніх п’єс із цензурними помітками, щоденники театральних діячів, окрема колекція нотних рукописів, що містить автографи класиків української музики, твори українських сценографів, велику збірку світлин і негативів, фото та кінодокументів. Під час екскурсії вихованці дослідили розвиток Українського театру, музичного та кіномистецтва, дізнались про особливості та етапи заснування Театру корифеїв кінця XIX початку XX століття.

 

«Музей театрального, музичного та кіномистецтва» – одна з найзначніших збірок театрального мистецтва України. У колекції музею сьогодні налічується понад 226 тис. експонатів основного фонду. В музеї експонують унікальні творчі доробки українських митців – Івана Карпенка-Карого, Михайла Старицького, Марка Кропивницького, Миколи Садовського, Панаса Саксаганського, Марії Заньковецької та ін.

 

Прес-служба КДА

1228

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ