Всенічне бдіння напередодні Неділі 2-ї Великого посту, Собору всіх преподобних отців Києво-Печерських

14.03.2020

Почати

14.03.2020 - 21:30

Кінець

14.03.2020 - 21:30

Категорії

Новини

Напередодні Неділі 2-ї Великого посту — святителя Григорія Палами та дня пам’яті Собору всіх преподобних отців Києво-Печерських, 14 березня 2020 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр разом з архіпастирями та духовенством співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Всенічним бдінням в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор та академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

У храмі молились викладачі та учні Київських духовних шкіл, а також парафіяни і паломники обителі.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері богослужіння очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук). у співслужінні академічного духовенства та учнів КДАіС у священному сані.

 

Академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало) супроводжував бдіння богослужбовими піснеспівами.

 

За богослужінням в Академічному храмі молились викладачі та учні Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму.

 

У 2-гу неділю Великого посту святкується Собор всіх преподобних отців Києво-Печерських, які спочивають у Ближніх (преподобного Антонія) і Дальніх (преподобного Феодосія) печерах. Канон, який увійшов у службу цього свята, складений ієромонахом Мелетієм Сиригом у другій половині XVII століття. Нам відомі імена не всіх преподобних Києво-Печерських, тому святкування їх Собору дає можливість прославити й невідомих святих.

 

 

 

Прес-служба КДА / фото офіційний сайт УПЦ, І. Ганусич

 

1161

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ