Вітальне слово ректора КДА організаторам та учасникам Всеукраїнської конференції керівників єпархіальних сімейних відділів УПЦ

13.11.2019

Почати

13.11.2019 - 21:30

Кінець

13.11.2019 - 21:30

Категорії

Публікації

 

Його Високопреосвященству,

Високопреосвященнішому ПАНТЕЛЕІМОНУ,

митрополиту Ровеньківському і Свердловському,

голові Синодального відділу у справах сім’ї

 

 

Організаторам та учасникам

VІІ Всеукраїнської конференції сімейних відділів УПЦ!

 

 

Щиро вітаю організаторів та учасників VII Всеукраїнської конференції керівників єпархіальних відділів Української Православної Церкви у справах сім’ї.

 

Історія сім’ї — фактично історія людства. Сім’я є одним з найдавніших соціальних інститутів. У християнському розумінні — це союз чоловіка і жінки, заснований не просто на взаємному потязі, пристрасті або загальних інтересах, а на прагненні жити разом і бути «домашньою церквою» (Кол 4:15). «Де чоловік, і дружина, і діти в злагоді і любові з’єднані узами чесноти, там посеред них Христос», — пише святитель Іоанн Златоуст. Для створення справді християнської сім’ї одних родинних зв’язків мало, сім’я покликана стати «малою церквою», живою іконою вічної любові, в якій зберігаються і передаються з покоління в покоління заповіді Божі. Недарма так часто в Євангеліях Царство Небесне порівнюється зі шлюбом, з шлюбним бенкетом, в якому виконуються сподівання старозавітних пророків про новий і вічний завіт Бога зі Своїм народом.

 

Сімейні традиції безсумнівно є частиною культури, а сім’я, звичайно, теж вкорінена в людській культурі, але тим не менш, вона передує і самій культурі, тому що за свідченням Святого Письма створена Богом на самій зорі людської історії.

 

Щиро вітаю Синодальний відділ у справах сім’ї з визначним ювілеєм — 10-літтям кропіткої праці на захист та духовну підтримку інституту сім’ї в Україні. Нехай плоди цього зібрання ще раз і ще раз ствердять усі ті моральні цінності, якими має керуватися кожен православний християнин на своєму благословенному шляху до Царства Небесного.

 

 

З повагою

 

 

 

СИЛЬВЕСТР,

єпископ Білогородський,

вікарій Київської Митрополії,

ректор Київської духовної академії і семінарії

1270

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ