В Київських духовних школах відбувся урочистий акт до дня випуску (+Відео)

17.06.2019

Почати

17.06.2019 - 20:30

Кінець

17.06.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У День Святого Духа, 17 червня 2019 року, в день випуску в Київських духовних школах, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена святкова Божественна літургія. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, а також викладачі, випускники, студенти та гості Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням співав хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

Під час малого входу Предстоятель Української Православної Церкви удостоїв працівників та випускників духовних шкіл у священному сані таких богослужбових нагород:

 

виконуючий обов’язки старшого помічника проректора з виховної роботи ієромонах Володимир (Ціпіньо) — хрест з прикрасами;

 

випускник магістратури ієрей ієрей Михайло Антонюк — наперсний хрест;

 

випускник магістратури ієрей Василій Шафар — наперсний хрест;

 

випускник магістратури ієрей Андрій Зеленюк — наперсний хрест;

 

випускник бакалаврату ієрей Іван Лабатій — камилавка;

 

випускник бакалаврату ієрей Віталій Жакун — камилавка.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

На Літургії Блаженніший владика рукоположив у сан священика випускника магістратури диякона Сергія Благу.

 

На запричасному вірші проповідь виголосив ієрей Михайло Антонюк.

 

Наприкінці богослужіння перед іконою Пресвятої Трійці був звершений чин славління.

 

Після відпусту владика ректор оголосив, що у цьому році Київські духовні школи закінчили 80 студентів і вихованців, серед яких аспірантів — 4, магістрів — 23 та бакалаврів — 53.

 

 

Після цього Преосвященніший владика звернувся до Його Блаженства з такими словами: «Ваше Блаженство! Протягом усіх років навчання ми навчались благочестю. Особливим місцем, де цьому можна навчитись, є ця свята обитель. Тут ми беремо участь у богослужіннях, відвідуємо її святині, молимось до святих угодників та спілкуємось з сучасними подвижниками з продовжувачами чернечих традицій — братією обителі. Ми бачимо, Ваше Блаженство, Ваш духовний вогонь віри і радіємо, що маємо змогу молитись і спілкуватись з Вами та отримувати Ваше благословення» — зауважив Його Преосвященство. Далі ректор Академії запросив Предстоятеля Української Православної Церкви звернутися з Первосвятительським словом до випускників.

 

Блаженніший владика привітав усіх зі святом — Днем Святого Духа та випускним в Київських духовних школах: «Вітаю усіх випускників Київських духовних шкіл і бажаю, щоб Ваші перші кроки священицького життя були благословенними. Бажаю, щоб Ви розпочали їх зі служіння любові. Тим, хто ще не став священнослужителем, бажаю, щоб Ваші знання, які Ви отримали, стали в нагоді для Церкви та для Вашого особистого удосконалення».

 

Його Блаженство побажав випускникам: «Нехай Господь допомагає стати добрим пастирем, тим світлом, який веде паству до життя вічного!»

 

Окремо Митрополит Онуфрій звернувся до батьків і рідних випускників, подякував їм за виховання нинішніх випускників і за те, що привили їм з дитинства любов до Бога та Святої Церкви.

 

Наостанок, Предстоятель ще раз привітав викладачів та випускників і закликав на усіх Боже благословення.

 

Владика ректор подякував Митрополиту Онуфрію за слова настанови попросив святих молитв за викладачів, студентів і вихованців Київських духовних шкіл, а також за цьогорічних випускників Академії і Семінарії.

 

Далі за традицією від аспірантів, магістрів та бакалаврів прозвучали вітання та слова подяки Предстоятелю Української Православної Церкви, керуючому справами УПЦ, ректору Академії та професорсько-викладацькій корпорації Alma mater. Від випускників аспірантів слова подяки виголосив ієромонах Афанасій (Стрельцов), від магістрів — ієрей Михайло Антонюк, а від бакалаврів — ієрей Іван Лабатій.

 

На завершення випускного акту відбулося урочисте вручення дипломів випускникам КДАіС про здобуття духовної освіти і пам’ятні подарунки.

 

Наостанок, на площі перед Успенським собором Лаври було зроблено загальне фото.

 

Після завершення заходу відбулася святкова трапеза.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Росоха

2427

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ