В Київських духовних школах звершено Таїнство Єлеосвячення (Соборування)

23.04.2019

Почати

23.04.2019 - 20:30

Кінець

23.04.2019 - 20:30

Категорії

Новини

Увечері, 23 квітня 2019 року, у Великий Вівторок, після вечірнього уставного богослужіння, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері було звершено Таїнство Єлеосвячення.

 

За академічною традицією, у перші дні Страсної седмиці в Київських духовних школах звершується Таїнство Єлеосвячення для викладачів, співробітників, студентів та вихованців Київських духовних шкіл.

 

Богослужіння звершили ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, вікарій Бориспільської єпархії.

 

Преосвященним владикам співслужили: завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), викладач Семінарії архімандрит Феодосій (Марченко) та виконуючий обов`язки старшого помічника проректора з виховної роботи  ієромонах Володимир (Ціпіньо).

 

Перед початком Таїнства владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому наголосив на особливому значенні Таїнства Єлеосвячення для кожної віруючої людини.

 

За богослужінням молились та до Таїнства приступили викладач Академії єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, викладачі, співробітники, студенти і вихованці КДАіС. 

 

Після закінчення богослужіння єпископ Сильвестр привітав присутніх з участю у Таїнстві та побажав допомоги Божої.

 

Прес-служба КДА

1045

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ