В КДАіС молитовно відзначили другу річницю архієрейської хіротонії владики ректора

24.12.2019

Почати

24.12.2019 - 21:30

Кінець

24.12.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У другу річницю архієрейської хіротонії ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра та у день пам’яті преподобних Никона Сухого, Печерського і Кукші Одеського, 24 грудня 2019 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена святкова Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив Преосвященніший владика у співслужінні: першого проректора протоієрея Сергія Ющика; завідувача заочним відділенням та духівника архімандрита Маркела (Павука); проректора з навчально-методичної роботи архімандрита Філарета (Волошина); вченого секретаря протоієрея Василія Яковчука; завідувача бібліотеки та церковно-археологічним музеєм архімандрита Дамаскіна (Лебедя); регента академічного хору архімандрита Романа (Подлубняка), а також викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За Літургією молився проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, викладачі, студенти і вихованці КДАіС, а також парафіяни храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією єпископ Сильвестр звершив дияконську хіротонію над студентом ІІ курсу магістратури монахом Нестором (Чайкою).

 

Наприкінці богослужіння біля ікони преподобного Кукші Одеського був відслужений чин славління, після чого від імені професорсько-викладацької корпорації, співробітників, студентів і вихованців Київських духовних шкіл проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій виголосив вітальне слово владиці ректору та вручив просфору і кошик з подарунками.

 

У свою чергу, Його Преосвященство подякував усім за привітання та побажання.

 

1358

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ