В Київських духовних школах молитовно відсвяткували престольне свято Академічного храму

21.09.2018

Почати

21.09.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У п’ятницю, 21 вересня 2018 року, у день Різдва Пресвятої Богородиці, Академічний храм Київських духовних шкіл святкує своє престольне свято. У цьому році виповнюється 25 років з моменту як храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці став Академічним храмом Київської духовної академії і семінарії. Храм був переданий у 1993 році з благословення приснопам’ятного Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

 

Перед початком Божественної літургії на площі перед Академічним храмом, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, було звершено мале освячення води. Богослужіння очолив проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій).

 

Божественну літургію з нагоди престольного свята храму очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; архієпископ Боярський Феодосій; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, а також адміністрація, професорсько-викладацька корпорація, студенти Київських духовних шкіл, братія обителі у священному сані, а також клірики Грузинської Православної Церкви.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, та багаточисельні віряни.

 

Піснеспіви Літургії виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив завідуючий бібліотекою КДАіС та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь).

 

За Літургією Предстоятель Української Православної Церкви підніс молитву за мир в Україні.

 

За богослужінням Блаженніший владика рукоположив у сан диякона студента І курсу Магістратури Академії чтеця Олександра Гайду.

 

Проповідь після запричасного стиха виголосив студент ІІ курсу Магістратури КДА Серафим Росоха.

 

Наприкінці Літургії перед іконою Різдва Божої Матері був звершений чин славління.

 

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх з престольним святом Академічного храму.

 

Після закінчення урочистостей біля Академічного храму для усіх вірян була приготована трапеза.

 

Прес-служба КДА

1165

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ