В Київських духовних школах помолились за упокій спочилих православних християн

02.03.2019

Почати

02.03.2019 - 21:30

Кінець

02.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У Вселенську батьківську (м’ясопусну) суботу, 2 березня 2019 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білорогодський Сильвестр звершив Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері та заупокійний Парастас за всіма від віку спочилими православними християнами.

 

Його Преосвященству співслужили: завідуючий заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму на честь Різдва Божої Матері архімандрит Досифей (Михайлюк); завідуючий Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння супроводжував хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні, єдність Православної Церкви.

 

Проповідь перед причастям виголосив вихованець 4-го класу Семінарії Василь Бондар.

 

Після заамвонної молитви владика ректор у спіслужінні академічного духовенства звершив Парастас за всіма від віку спочилими православними християнами. Пряма трансляція Парастасу велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

На завершення богослужіння Преосвященний владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Після богослужіння благочинний Академічного храму архімандрит Досифей відслужив заупокійну літію за спочилими Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром та ректором Київських духовних шкіл протоієреєм Миколаєм Забугою, на їхніх могилах, що знаходяться на кладовищі поряд з Академічним храмом.

 

Прес-служба КДА

806

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ