Звершено святкове Всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих КДА (+відео)

08.11.2019

Почати

08.11.2019 - 21:30

Кінець

08.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

Напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, 8 листопада 2019 року, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври було відслужено святкове Всенічне бдіння.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили: митрополит Чернігівский и Новгород-Сіверский Амвросій, митрополит Ізюмский і Куп’янський Єлисей, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій (Польська Православна Церква), ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, ректор Московської духовної академії і семінарії єпископ Звенигородський Питирим, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ялтинський Нестор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, представники Мінської, Одеської, Сумської, Волинської, Полтавської духовних семінарій, викладачі, студенти та вихованці Академії і Семінарії у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконували хори Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За богослужінням молились гості, професорсько-викладацька корпорація, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Проповідь за Всенічним бдінням виголосив студент ІІ курсу Магістратури Академії диякон Рафаїл (Мосунов).

 

Опубліковано Київська Духовна Академія Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

 

Завтра початок богослужіння у цьому ж храмі о 8:30. Після закінчення Літургії в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корп. №45) відбудеться урочистий Акт.

 

Нагадаємо, сьогодні, за традицією Київських духовних шкіл була відслужена заупокійна літія за спочилими викладачами та вихованцями КДАіС і урочистий молебень перед мощами преподобного Нестора Літописця.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський

1247

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ