З нагоди прославлення у лику святих святителя і сповідника Василія (Богдашевського) на центральному телеканалі вийшов сюжет про святого

02.08.2019

Почати

02.08.2019 - 20:30

Кінець

02.08.2019 - 20:30

Категорії

Новини , Публікації

У день свята Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, 28 липня 2019 року, під час урочистої Божественної літургії на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, відбулося прославлення в лику місцевошанових святих Київської єпархії з внесенням до Собору святих Київської духовної академії ректорів Київської духовної академії кінця ХІХ — початку ХХ століть: святителя Сильвестра (Малеванського), єпископа Канівського, святителя Василія (Богдашевського), архієпископа Канівського, сповідника, та професора КДА священномученика Олександра Глаголєва пресвітера.

 

Телеканал “ІНТЕР” підготував сюжет про одного з ректорів Академії новопрославленого святителя і сповідника Василія (Богдашевського), який вийшов в ефір у сам день канонізації, а саме 28 липня. У сюжеті ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та викладач КДАіС доцент О.О. Надь розповідають про трагічну долю святого та його життєвий шлях.

 

 

Прес-служба КДА

 

1215

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ