Київські духовні школи молитовно вшановували день пам’яті свого засновника — свт. Петра Могили

13.01.2020

Почати

13.01.2020 - 21:30

Кінець

13.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У день відання Різдва Христового, вшанування пам’яті святителя Петра Могили, митрополита Київського — засновника Київських духовних шкіл та випускника КДА святителя Досифея, митрополита Загребського, сповідника, 13 січня 2020 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Його Преосвященству співслужили клірики храму, студенти і вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За Літургією молились викладачі, студенти, вихованці КДАіС, а також парафіяни академічного храму.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Божественна літургія у день пам‘яті засновника Київських духовних шкіл — свт. Петра Могили та свт. Досифея, митр.Загребського, сповідника

Опубліковано Київська Духовна Академія Неділя, 12 січня 2020 р.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією були виголошені прохання та молитва за мир в Україні.

 

Проповідь на запричасному вірші виголосив студент І курсу магістратури ієродиякон Петро (Цюра).

 

Наприкінці богослужіння перед іконою святителів Петра та Досифея був звершений чин славління, після чого було виголошено многоліття благочинному храму архімандриту Досифею (Михайлюку) та ієродиякону Петру (Цюрі) з нагоди дня їхнього Ангела.

 

Далі владика ректор привітав усіх зі святом та звернувся з архіпастирським словом, у якому підкреслив особливу роль та заслуги засновника Київських духовних шкіл — святителя Петра Могили.

 

Напередодні увечері полієлейне богослужіння в Академічному храмі очолив викладач архімандрит Феофан (Меджидов) у співслужінні духовенства храму.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

1273

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ