Київські духовні школи щиро вітають Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з 75-річчям!

05.11.2019

Почати

05.11.2019 - 21:30

Кінець

05.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини , Публікації

 

Ваше Блаженство, дорогий наш Первосвятителю!

 

Ректор, професори, викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл від щирого серця вітають Вас з 75-ю річницею з дня Вашого народження!

 

Цьогоріч вся наша велика академічна сім’я святкує 200-річчя відкриття Київської духовної академії та 30-річчя відродження Київських духовних шкіл. Ці дві надважливі дати для Київських духовних шкіл святкуються поряд з Вашим ювілеєм. І у цьому вбачаємо особливий Божественний промисел, адже протягом усієї історії Київські митрополити відігравали і продовжують відігравати важливу роль у житті наших духовних шкіл.

 

Сьогодні без благословення, безпосередньої участі та батьківської турботи Вашого Блаженства не проходить жодної важливої події в житті Академії. Постійно розвивається багатогранна науково-дослідна діяльність, здійснюється співпраця з іншими світськими та духовними навчальними закладами України, а також ближнього та дальнього зарубіжжя, про що свідчать щорічні наукові форуми і конференції.

 

Ви, Ваше Блаженство, своїм життям та ревним служінням справедливо заслужили повагу та авторитет у всьому християнському світі. Не дивлячись на труднощі, які звідусіль спіткають Українську Православну Церкву, Ви не тільки закликаєте, але й приймаєте безпосередню участь у миротворчих процесах, невтомно продовжуєте об’єднувати та духовно окормляти всіх вірних чад Церкви Христової. Саме цим, Ваше Блаженство, Ви показуєте нам, а особливо вихованцям і студентам Київських духовних шкіл, приклад того, яким має бути справжній пастир добрий (див. Ін. 10:11).

 

Протягом 5-ти складних років для нашої Церкви та країни Ви зі смиренням, терпінням та молитовним упованням на Божу допомогу несете свій Первосвятительський хрест. Ваше мудре керівництво Церквою у найскладніші часи незалежності України приносить свої добрі плоди. Адже власним життям Ви показуєте нам яскравий приклад, який свідчить про важливість неперехідних християнських цінностей та чеснот, наочно демонструє рушійну силу Євангельської любові та всепокриваючої благодаті Божої.

 

У цей святковий день, Київські духовні школи приєднуються до усіх побажань Вашої багатомільйонної пастви. У свою чергу, синовнє молитовно бажаємо Вам, Ваше Блаженство, кріпості духовних і тілесних сил, міцного здоров’я, мудрості та щедрої Божої допомоги у звершенні Первосвятительських трудів на благо Святої Христової Церкви!

 

Нехай Всемилостивий Господь благословить Вас, нашу Церкву та народ України!

 

Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα!

 

1452

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ