Проректор КДА взяв участь в Актовому дні Одеської духовної семінарії (+відео)

13.12.2019

Почати

13.12.2019 - 21:30

Кінець

13.12.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, 13 грудня 2019 року, в Одеській духовній семінарії відбулись урочисті заходи з нагоди Актового дня.

 

Перед початком урочистого Акту в соборі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря була відслужена святкова Божественна літургія.

 

Очолив святкування митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. На заходах були присутні ректор Семінарії, викладачі, студенти та гості.

 

Актовый день Одесской духовной семинарии

Опубліковано Одесская епархия Пʼятниця, 13 грудня 2019 р.

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, Київські духовні школи на святкуваннях представив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), який зачитав вітальне слово владики ректора та подарував навчальному духовному закладу останні видання Академії.

 

Зокрема, у слові Його Преосвященство зазначив:

 

«У цей урочистий день від усього серця бажаю Вам, Ваше Високопреосвященство, Вам, Ваше Високопреподобіє, професорсько-викладацькій корпорації і всім учням залишатися протягом земного життя по-апостольськи рішучими і вірними служителями істинної Церкви Христової. Нехай приклад святого апостола Андрія Первозванного буде вам ясним і немеркнучим маяком на вашому доброму шляху, а його святі молитви зберігають богоспасаєме місто Одесу, його духовну семінарію і всіх, хто трудиться в ній на многая літа!»

 

Владика ректор також висловив надію, що Київські Духовні школи і Одеська духовна семінарія, що мають довгу історію взаємної підтримки і доброї співпраці, будуть і надалі зберігати, та примножувати любов в братських відносинах, зміцнювати цілісність і твердість у проповіді Євангелія Христового в Україні.

 

Зі словами привітання та поздоровлення на урочистому Акті також виступили високоповажні гості.

 

Після закриття офіційної частини відбувся традиційний святковий концерт, в якому взяли участь хор студентів Одеської духовні семінарії та співочий колектив вихованок регентського відділення.

 

 

Прес-служба КДА

 

1930

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ